Farger

Fra hele verden finnes det et hav med utvalg av farger til bakverk og dekorering. Noen av disse fargene er godkjente til mat og andre ikke, og det kan være vanskelig å vite hvilke farger man bruker til hva.

Enhver som lager kaker andre skal spise har ansvar for å sette seg inn i dagens reglement for hvilke e-stoffer som er tillatt til mat i Norge og EU.

Dette er kun en faktaguide over hvilke farger som finnes og hvilke bruksområder de har.

Pastafarger

Endre teksten ved å klikke på Rediger i tekstens ramme

Pulverfarger

Endre teksten ved å klikke på Rediger i tekstens ramme

Ordliste

Edible - Spiselig

Non-edible - Ikke spiselig

Non - toxic - Ikke giftig, men skal ikke spises

Liquid - flytende

Paste - kremet masse

Flytende farger

Flytende farge er ofte svakere i fargepigmentene og brukes mest til å farge royal icing eller kremer. 

I dag kommer de fleste flaskene med flytende farge med dråpeteller slik at man kan tilsette farge pr antall dråper. Dette er en fordel da man kan gjenskape samme farge i en gitt mengde icing ved å telle dråpene.

Airbrush-farger

Endre teksten ved å klikke på Rediger i tekstens ramme

Spiselige penner og tusjer

Endre teksten ved å klikke på Rediger i tekstens ramme