Grunnoppskrifter

Alle oppskriftene som legges inn i sidene våre er testet ut av medlemmer fra KakeAkademiet. Oppskrifter blir mer eller mindre en signatur til den enkelte som baker, og noen oppskrifter får vi til mens andre ikke. Det viktige er å øve seg på å lese oppskrifter og tolke arbeidsmetoder som gir et godt resultat. 

Tips når du baker

Vi ønsker å dele med dere noen små tips vi har gjort oss erfaringer på gjennom vår tid med bakingen.

Les oppskriften

Før du begynner å bake er det greit å lese igjennom hele oppskriften. Da er du sikker på at du har alle ingrediensene og at du forstår fremgangsmåter som kanskje er annerledes enn de du er vant til.
Legg en plan før du begynner så slipper du å bli forvirret mens du holder på.

Steketid

Stol ikke blindt på steketiden som er oppført i oppskriften eller om kakenålen er tørr når du stikker i kaken. Dette kan ofte mistolkes og gi deg en rå kake.

Når kaken gir lett etter og løfter seg igjen ved et lett trykk på toppen, og du ikke hører noe knitring så indikerer det at kaken er ferdig. 

Alle ovner er forskjellig, så det er viktig å bli kjent med den ovnen du skal bake i og samtidig følge med når du steker kaken.

Velg dine ingredienser

Når du velger råvarer av god kvalitet vil du få et mye bedre resultat. Ferske egg, ekte smør, god sjokolade og burbon vanilje og rene krydder.

Bruk god tid

Når du blander rører og kremer så bruk god tid. Ved å skrape ned kantene underveis ungår du også å få klumper i røren eller kremen. 

Avkjøling

La kakene avkjøles helt før du smører de opp med fyll og krem. En god rist gjør at det sirkulerer godt rundt kaken eller formen.
Kremer skal også være romtemperert for å få et godt resultat.